Daily Mail: Οι βομβιστές ήθελαν να "πνίξουν" την Ευρώπη στην ραδιενέργεια!

Μπορεί οι πληροφορίες σχετικά με τους μακελάρηδες των Βρυξελλών να έρχονται με το σταγονόμετρο, κάθε “σταγόνα” όμως αρκεί για να προκαλέσει σοκ.

Η Daily Mail αναφέρει ότι οι βομβιστές πιθανότατα σχεδίαζαν την κατασκευή ραδιενεργούς βόμβας, μια αποκάλυψη που ήρθε στο “φως” λίγο μετά από εκείνη για την απαγόρευση της εισόδου στο πυρηνικό εργοστάσιο του Βελγίου σε 11 εργαζόμενους φερόμενοι ως πληροφοριοδότες σε τρομοκράτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών, τα αδέλφια, τζιχαντιστές, Χαλίντ και Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι παρακολουθούσαν με κάμερα τις κινήσεις του επικεφαλής του πυρηνικού προγράμματος του Βελγίου.

Όπως αναφέρει το νέο δημοσίευμα, σκοπός των τρομοκρατών ήταν να τον απαγάγουν ώστε να έχουν πρόσβαση σε μια από τις δύο πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας όμως η σύλληψη του Αμπντεσλάμ και η απαγόρευση εισόδου στο εργοστάσιο σε 7 εργαζόμενους ανάγκασε τα δύο αδέλφια να εφαρμόσουν το plan Β, σπέρνοντας τον θάνατο στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών.

Συνεχίζοντας η Daily Mail, αναφέρει ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι οι βομβιστές να οργάνωναν την κλοπή πυρηνικού υλικού προκειμένου να κατασκευάσουν μια ακόμη πιο ισχυρή βόμβα.

Αν αυτό το σχέδιο γινόταν πραγματικότητα, κανείς δεν μπορεί -ούτε και θέλει- να φανταστεί ποιες θα ήταν οι συνέπειες όχι μόνο για το Βέλγιο αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη.