Βέλγιο: Αναζητούνται δύο τρομοκράτες

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι βελγικές αρχές, για τον εντοπισμό δύο από τους τρομοκράτες που έσπειραν τον θάνατο στο μετρό της πόλης.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, από τα πέντε άτομα που βύθισαν στο πένθος την Ευρώπη, τα τρία σκοτώθηκαν κατά την βομβιστική επίθεση ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο.

Ο Χαλίντ ελ Μπακράουι, αδελφός του Ιμπραήμ που “έδρασε” στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, φέρεται να είχε και έναν συνεργό.

Σύμφωνα με ανώτατο Βέλγο αξιωματούχο που μίλησε στο CNN, οι αρχές της χώρας πιστεύουν πως ένα ακόμη άτομο συμμετείχε στην επίθεση στο μετρό. Ωστόσο, τα στοιχεία του υπόπτου είναι άγνωστα, ενώ δεν έχει εξακριβωθεί αν είναι ζωντανός ή αν σκοτώθηκε κατά την έκρηξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερα ασφαλείας κατέγραψε στον σταθμό όπου έγινε η επίθεση, έναν άνδρα να κρατά μια μεγάλη τσάντα. Μέσα ενημέρωσης του Βελγίου μεταδίδουν ότι δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν αυτό το άτομο σκοτώθηκε κατά την έκρηξη ή κατάφερε να ξεφύγει.

Όσο για την επίθεση στο αεροδρόμιο, στην “επιχείρηση” συμμετείχαν επιπλέον τρία άτομα, μεταξύ των οποίων ο αδερφός του Χαλίντ ελ Μπακράουι, Ιμπραήμ. Νεκρός είναι επίσης και ο Ναζίμ Λαχράουι, ο οποίος φέρεται να ήταν ο κατασκευαστής των «γιλέκων-αυτοκτονίας» με τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στο Παρίσι.

Ωστόσο ο ύποπτος άνδρας με τα γυαλιά και το καπέλα αναζητείται από τις αρχές ενώ τα στοιχεία του δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.