Νέα στοιχεία για το μακελειό στις Βρυξέλλες "δείχνουν" τέσσερις τρομοκράτες

Τα στοιχεία που διαρκώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας ανατρέπουν συνεχώς την αρχική εικόνα των βελγικών αρχών για τον αριθμό και την ταυτότητα των τρομοκρατών που αιματοκύλησαν τις Βρυξέλλες. Ενώ στην αρχή η αστυνομία έκανε λόγο για τρεις δράστες, η είδηση ότι οι αδερφοί Ελ Μπακράουι έκαναν χωριστά τις επιθέσεις αυτοκτονίας και σε διαφορετικά σημεία τοποθετεί στο σκηνικό των επιθέσεων έναν δράστη ακόμη.

Σύμφωνα με το RTBF, που επικαλείται πηγές από την έρευνα που είναι σε εξέλιξη, ο Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που σκότωσε τον ίδιο και 11 ακόμα ανθρώπους στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ.

Αντίθετα, ο αδερφός του, Καλίντ Ελ Μπακράουι, είναι το πρόσωποπου βρίσκεται πίσω από την τρίτη έκρηξη που έγινε στο μετρό του Μάελμπεκ, στην οδό de la Loi και μόλις 250 μέτρα από τα γραφεία της Κομισιόν, όπου έχασαν τη ζωή τους 20 άνθρωποι, ενώ ακόμα 130 τραυματίστηκαν.

Αν ισχύει αυτή η πληροφορία, ο αριθμός των τρομοκρατών ανεβαίνει στους τέσσερις και εγείρονται ερωτήματα για το ποιος τελικά ήταν ο άντρας στα δεξιά του Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι.