Παίκτης του ελληνικού "X-Factor" σώθηκε από θαύμα στις Βρυξέλλες

Στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών βρέθηκε την ώρα που σημειώθηκε το τρομοκρατικό χτύπημα ο Πάτρικ Γκιλμπέρτ!

Ο νεαρός καλλιτέχνης, που έγινε γνωστός στη χώρα μας μέσα από το «X-Factor», όπου διαγωνιζόταν με την ομάδα του Νίκου Μουρατίδη, μίλησε στο protothema.gr για τις τρομακτικές στιγμές που βίωσε, τονίζοντας πως «είχα Άγιο».

«Ήμουν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών όταν εξερράγη η βόμβα. Ευτυχώς δεν ήμουν κοντά στο σημείο. Είχα Άγιο. Πέρασα το check in στις 07:35 γιατί η πτήση μου έφευγε στις 08:25 και η βόμβα εξερράγη 20 λεπτά μετά στις 07:55. Η επίθεση έγινε ανάμεσα στο security check και τα Starbucks. Η βόμβα έσκασε μπροστά από τα Starbucks όπου στις 7:30 είχα περάσει να πάρω έναν καφέ κι ένα κρουασάν», δηλώνει ο Πάτρικ στο protothema.gr.

Όσον αφορά στη στιγμή της έκρηξης ο νεαρός καλλιτέχνης σημειώνει: «Δεν άκουσα κάτι γιατί τη στιγμή που έγινε επιβιβαζόμασταν μέσα στο αεροπλάνο. Όταν κάθισα είδα ότι έξω γινόταν κάτι το ασυνήθιστο. Πολλή κίνηση και αστυνομία στις πίστες. Μας ανακοίνωσε ο πιλότος ότι θα είχαμε κάποια καθυστέρηση γιατί υπήρχε αλέρτ για βόμβα χωρίς να μας πει εάν είχε εκραγεί. Μετά μπήκαμε στο Διαδίκτυο και είδαμε τι έγινε. Μείναμε μέσα στο αεροπλάνο για περίπου μιάμιση ώρες, γιατί θεώρησαν ότι είμαστε σε ασφαλές σημείο και μετά μας έβγαλαν από το αεροπλάνο. Τώρα μας έχουν γύρω-γύρω από το αεροδρόμιο με ασθενοφόρα και αστυνομία. Επικρατεί ένα χάος».

Αυτές είναι οι φωτογραφίες που τράβηξε

«Είναι πολύ άσχημο αυτό που αντικρίζω. Έρχονται συνεχώς λεωφορεία γεμάτα κόσμο γιατί εδώ θεωρείται ότι είμαστε ασφαλείς. Μίλησα με έναν αστυνομικό, μου είπε για 13 νεκρούς μέχρι στιγμής. Όταν ο πιλότος μας είπε για το αλέρτ πίστεψα ότι είναι φάρσα. Όταν μας ανακοίνωσε ότι έσκασαν δύο βόμβες όλοι στο αεροπλάνο αγχωθήκαμε. Υπήρξε ένας πανικός, αλλά όλο το πλήρωμα ήταν πολύ καθησυχαστικό. Υπάρχει γενικά ένας φόβος. Έτσι αισθάνομαι τώρα», τονίζει, ακόμη ο Πάτρικ, που θα πετούσε για τη Γενεύη, αλλά όπως όλοι παραμένει καθηλωμένος στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, με τις εικόνες που καταφθάνουν συνεχώς από το σημείο να θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο.

«Όλες οι πίστες έχουν αδειάσει. Μέσα από το αεροπλάνο αρχικά έβλεπες ότι έχει εκκενωθεί το αεροδρόμιο και στις πίστες πηγαινοερχόντουσαν περιπολικά. Ένα κομμάτι του αεροδρομίου έχει καταρρεύσει στις αναχωρήσεις στον τρίτο όροφο του αεροδρομίου. Κανένα αεροπλάνο σήμερα δε θα πετάξει. Αυτό ξέρουμε μόνο. Δεν έχουμε άλλη πληροφορία», καταλήγει.