Game Over Dilma?

Με τους Ολυμπιακούς που θα φιλοξενηθούν στη χώρα να απέχουν μόλις λίγους μήνες και τις αντιδράσεις για το κυβερνητικό σκάνδαλο διαφθοράς να εντείνονται, το κλίμα στη Βραζιλία είναι ιδιαιτέρως εκρηκτικό.

Την Παρασκευή η κάτω βουλή του Κογκρέσου ψήφισε υπέρ της έναρξης της διαδικασίας πρότασης μομφής εναντίον της προέδρου Dilma Rousseff, η οποία θα πρέπει μέχρι τις αρχές Απριλίου να παρουσιάσει τη δική της θέση απέναντι στις καταγγελίες.

Την ίδια στιγμή, εκατομμύρια πολίτες βρίσκονται στους δρόμους απαιτώντας την αποχώρησή της από τον προεδρικό θώκο, ενώ ο διορισμός του προκατόχου της και πολιτικού της μέντορα Luiz Inácio Lula da Silva ως chief of staff της απορρίφθηκε από δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, ο οποίος υποστήριξε ότι στόχος του διορισμού ήταν η προστασία του Lula από την συνεχιζόμενη έρευνα για το σκάνδαλο διαφθοράς.

Η κυβέρνηση άσκησε έφεση κατά της απόφασης του δικαστή, ώστε το θέμα να κριθεί από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Σε περίπτωση τώρα που δεν έχετε καταλάβει προς τι όλη αυτή η φασαρία, μια χρήσιμη περίληψη του σκανδάλου που ταλανίζει τη χώρα της σάμπα θα βρείτε στο Vox.