Ληστεία τράπεζας από 35χρονο σε αναπηρικό αμαξίδιο

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στο Ζάγκρεμπ, καθώς ένας ανάπηρος Κροάτης κατάφερε να ληστέψει μια τράπεζα με τη βοήθεια μάλιστα των περαστικών.

Ο 35χρονος δράστης, με την βοήθεια των ανθρώπων που ήταν εκεί, μπήκε σε υποκατάστημα της αυστριακής τράπεζας Erste με το αναπηρικό αμαξίδιό του, αναφέρουν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την βοήθειά του, με το που μπήκε στο κτίριο άρχισε να φωνάζει “Κρατάω χειροβομβίδα!” προκαλώντας όπως ήταν φυσικό των πανικό των υπαλλήλων και των πελατών.

Έντρομοι οι υπάλληλοι του έδωσαν 50.000 κούνα (περίπου 6.600 ευρώ) και στη συνέχεια απομακρύνθηκε με την ησυχία του προς μια πιάτσα ταξί. Εκεί, ένας ταξιτζής τον βοήθησε για να επιβιβαστεί στο όχημα και τοποθέτησε το αναπηρικό αμαξίδιό του στο πορτ-μπαγκάζ.

Ο ληστής ζήτησε από τον ταξιτζή να τον μεταφέρει στο Μπιέλοβαρ, περίπου 80 χιλιόμετρα ανατολικά του Ζάγκρεμπ. Εκεί όμως έληξε η τύχη του και η βοήθεια του κόσμου απέναντί του, αφού εντοπίστηκε από αστυνομικούς και συνελήφθη.