Απεβλήθη ευρωβουλευτής της Χ.Α. απ' το Ευρωκοινοβούλιο (βίντεο)

Στην εφαρμογή του άρθρου 165 του κανονισμού της Ευρωβουλής προέβη ο Μάρτιν Σουλτς, βάσει του οποίου αποκλείστηκε αμελητί από τη συνεδρίαση και την αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελευθέριος Συναδινός.

Ο λόγος αποκλεισμού του Ευρωβουλευτή από τη συνεδρίαση είναι το γεγονός ότι κατά την παρέμβασή του για το προσφυγικό είπε: «όπως έχουν γράψει Οθωμανοί επιστήμονες οι Τούρκοι είναι βάρβαροι είναι βρώμικοι, είναι όπως τα σκυλιά που γαβγίζουν και όταν επανέλθει ο εχθρός υποχωρούν».

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται το άρθρο περί του αποκλεισμού Ευρωβουλευτή από τη συνεδρίαση και αυτό έγινε, γιατί, όπως εξήγησε ο Μ. Σουλτς, σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο «πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα οποία είναι προσηλωμένη και υποκλίνεται η ΕΕ. Εδώ καταβάλλεται προσπάθεια να ξεπερκεραστούν κόκκινες γραμμές, ώστε να γίνει αποδεκτός ο ρατσισμός».

Απαντώντας στις διαμαρτυρίες συναδέλφων του Ε. Συναδινού, ο Μ. Σουλτς διευκρίνισε ότι: «όταν λαμβάνονται αμελητί μέτρα δεν γίνεται συζήτηση», ζητώντας από τον Ευρωβουλευτή να αποχωρήσει άμεσα.