Ανακάμπτει η δημοτικότητα της Άγκελα Μέρκελ

Ανακάμπτει η δημοτικότητα της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ έπειτα από το χαμηλότερο ποσοστό που σημείωσε τα τελευταία 4,5 χρόνια τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χθες, με την πλειονότητα των ψηφοφόρων όμως να διατηρεί τις επιφυλάξεις της για το αν η κυβέρνηση θα κατορθώσει να περιορίσει σύντομα τις προσφυγικές εισροές στη χώρα.

Σύμφωνα με την σφυγμομέτρηση που πραγματοποιήθηκε για τη γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD, που διεξήχθη από την δημοσκοπική εταιρεία Infratest dimap στις 26 και 27 Φεβρουαρίου, η δημοτικότητα της κ. Μέρκελ αυξήθηκε στο 54% από το 46% που ανερχόταν τον περασμένο μήνα. Την ίδια ώρα, η δημοτικότητα του Πρωθυπουργού της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ, ενός από τους σφοδρότερους επικριτές της Γερμανίδας Καγκελαρίου στο δημόσιο διάλογο για το προσφυγικό, παρουσίασε πτώση 7%, σε ποσοστό 38%, από το 45%.

Παράλληλα όμως, περίπου το 60% των 1.005 ψηφοφόρων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε πως δεν είναι ικανοποιημένο με την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό, όπου περίπου το 40% να απαντά πως το Βερολίνο αντιμετωπίζει σωστά το θέμα.