Νεκροί δύο Σέρβοι σε αμερικανική επίθεση κατά του ISIS

Δύο μέλη του προσωπικού της Πρεσβείας της Σερβίας, τα οποία είχαν πέσει θύματα απαγωγής στα τέλη του 2015, φαίνεται ότι βρίσκονται ανάμεσα στους νεκρούς των αεροπορικών βομβαρδισμών των ΗΠΑ κατά στρατοπέδου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους στη Σαμπράθα της Λιβύης.

Εκπρόσωπος της σερβικής κυβέρνησης, ανέφερε ότι πρόκειται για μια γυναίκα που εργαζόταν ως υπεύθυνη επικοινωνίας και έναν οδηγό. Οι δύο τους είχαν απαχθεί στις 8 Νοεμβρίου 2015. «Αναμένουμε την αναγνώριση των θυμάτων, καθώς επίσημα δε μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την πληροφορία» δήλωσε ο Σέρβος Υπουργός Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάσιτς.

Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιχείρηση βομβαρδισμού κατά βάσης που πιστεύεται ότι χρησιμοποιείται από το Ισλαμικό Κράτος. Τουλάχιστον 40 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση αυτή.

Μεταξύ των θυμάτων είναι πιθανό να συμπεριλαμβάνεται και ένας τζιχαντιστής που συνδέθηκε με τις αιματηρές επιθέσεις του περασμένου χρόνου, στην Τυνησία. Πρόκειται για τον Νουρεντίν Κρουτσέιν και οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ερευνούν εάν όντως σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών.