Η κατάρα να είσαι γυναίκα επί "Ισλαμικού Κράτους"...

Τραγικό θάνατο βρήκαν τέσσερις παντρεμένες γυναίκες στο Ιράκ, στην πόλη Μοσούλη την οποία κατέχει το Ισλαμικό Κράτος. Τζιχαντιστές οδήγησαν δια της βίας τις άτυχες γυναίκες σε θρησκευτικό δικαστήριο, όπου καταδικάστηκαν σε θάνατο με δημόσιο λιθοβολισμό με την κατηγορία της μοιχείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων αναφέρεται ότι οι γυναίκες αυτές βιάστηκαν από τζιχαντιστές και στη συνέχεια τις δίκασαν για μοιχεία και τις καταδίκασαν σε θάνατο, χωρίς ποτέ να αναφερθούν στο δικαστήριο τα ονόματα των αντρών με τους οποίους υποτίθεται ότι οι γυναίκες «απάτησαν» τους συζύγους τους.

Ο ακτιβιστής Abdullah al-Malla δήλωσε στο ανεξάρτητο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Συρίας, Ara News: «Το πιο πιθανό είναι ότι οι τέσσερις γυναίκες κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τζιχαντιστές, πριν εκδιωχθούν δια της βίας από τα σπίτια τους και οδηγηθούν στο δικαστήριο. Τα θύματα βιάστηκαν από τους τζιχαντιστές και στη συνέχεια λιθοβολήθηκαν δημόσια μέχρι θανάτου».

Επίσης, ο Raafat Zarari, εκπρόσωπος των μέσων ενημέρωσης στη Νινευή, δήλωσε στο Ara News: «Οι τζιχαντιστές ισχυρίστηκαν ότι συνέλαβαν τις τέσσερις γυναίκες για μοιχεία. Οι γυναίκες λιθοβολήθηκαν μέχρι θανάτου μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος στο κέντρο της Μοσούλης».

Όπως προστάζει ο θρησκευτικός νόμος της σαρία οι παντρεμένοι άντρες και οι παντρεμένες γυναίκες που διαπράττουν μοιχεία καταδικάζονται σε θάνατο με λιθοβολισμό.