Μειώνει την "ψαλίδα" με τη Χίλαρι ο Σάντερς

Μείωση της διαφοράς σε εθνικό επίπεδο μεταξύ της Χίλαρι Κλίντον και του Μπέρνι Σάντερς, στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, καταγράφει νέα δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ο γερουσιαστής του Βερμόντ, κάλυψε το ευρύ προβάδισμα που είχε ως πρόσφατα η Χίλαρι Κλίντον και οι δυο τους πλέον σχεδόν ισοψηφούν στην πρόθεση ψήφου των Δημοκρατικών.

Συγκεκριμένα, η Χίλαρυ Κλίντον προηγείται με 48% έναντι 45% του Σάντερς, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη το διάστημα 2η-5η Φεβρουαρίου σε δείγμα 512 Αμερικανών, μετά την εσωκομματική ψηφοφορία στην Άιοβα.

Η Κλίντον κέρδισε τον Σάντερς με μικρή διαφορά στην Άιοβα, στην πρώτη εσωκομματική διαδικασία ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, ενώ αναμένεται ότι θα υποστεί ήττα στο Νιου Χάμσιρ. Οι δυο τους θα αναμετρηθούν το βράδυ της Πέμπτης στην πρώτη τους τηλεμαχία πρόσωπο με πρόσωπο.

Στο Ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο, ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να έχει μεγάλη διαφορά, συγκεντρώνοντας το 40% των προθέσεων ψήφου, παρά το ότι κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην εσωκομματική διαδικασία στην Άιοβα. Ο Τεντ Κρουζ, ο γερουσιαστής του Τέξας, τον ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση στη δεύτερη θέση (16%) ενώ ο Μάρκο Ρούμπιο, γερουσιαστής της Φλόριντας, καταλαμβάνει την τρίτη θέση (13%).