Αλλάζει πλεύση η τουριστική πολιτική της Β. Κορέας

Με ανοιχτές τις αγκάλες φαίνεται πως θα υποδέχεται από εδώ και στο εξής η Βόρεια Κορέα τους ξένους επισκέπτες, καθώς  ο αντίστοιχος ΕΟΤ της χώρας κατασκεύασε ιστοσελίδα, όπου παρουσιάζονται όλα τα αξιοθέατα του κράτους, με σκοπό την προσέλκυση τουριστών.

Πρόκειται για την διαδικτυακή σελίδα www.dprktoday.Com, η οποία είναι στην κορεατική γλώσσα και παρέχει πληροφορίες που κάθε υποψήφιος επισκέπτης θέλει να γνωρίζει. Για παράδειγμα, αναφέρει στοιχεία σχετικά με τις ξεναγήσεις που γίνονται, τα ξενοδοχεία που υπάρχουν και τις προγραμματισμένες πτήσεις που πραγματοποιούνται προς την πρωτεύουσα, το Πιονγκγιανγκ.

Από το www.dprktoday.Com δεν θα μπορούσε να λείπει το χιονοδρομικό κέντρο Μασίκ-Ριόνγκ, που βρίσκεται στην κορυφή του όρους Τίχουα Πικ Μασίκ-Ριόνγκ, με τα πολυτελή σαλέ, τα σπα και τις πίστες μήκους 110 χιλιομέτρων. Το κέντρο αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση των τουριστών της χώρας από 200.000 σε 1.000.000 έως το 2016, καθώς και να φιλοξενεί 5.000 τουρίστες καθημερινά.

Κορεα 2

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει κατασκευάσει ήδη ένα υδάτινο πάρκο και ένα δελφινάριο. Στα εγκαίνια του πάρκου, τα οποία γιορτάστηκαν με στρατιωτική μεγαλοπρέπεια, τον λόγο πήρε ο πρωθυπουργός Πακ Πονγκ-τζου, ο οποίος υπογράμμισε ότι «το πάρκο αυτό αποδεικνύει πως όλοι οι πολίτες εκτελούν αμέσως το κάθε θέλημα του Κιμ Γιόνγκ Ουν». Στην ιστοσελίδα μπορεί κανείς να δει φωτογραφίες με οικογένειες να απολαμβάνουν τις πισίνες και τις νεροτσουλήθρες του πάρκου.

ΒΚ

Είναι φανερό πως η χώρα που αντιμετώπιζε τους επισκέπτες της ως εν δυνάμει κατασκόπους, τώρα επιζητεί την παρουσία τους. Να σημειωθεί πως ο ηγέτης του κράτους επιθυμεί να αναλάβει στο μέλλον την διοργάνωση ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος.