Τίναξαν στον αέρα ρευστό του ISIS!

Αποθήκη χρημάτων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην ιρακινή πόλη της Μοσούλης, καταστράφηκε από αεροπορική επίθεση της συμμαχίας της οποίας ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Αμερικανός αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, δύο βόμβες των 900 κιλών η καθεμία ανατίναξαν την αποθήκη, καταστρέφοντας εκατομμύρια δολάρια.

«Υπολογίζουμε (ότι ήταν αξίας) εκατομμυρίων δολαρίων (…) από όλες τις παράνομες δραστηριότητές τους – πετρέλαιο, λεηλασίες, εκβιασμούς», είπε, προσθέτοντας ότι η επίθεση έγινε νωρίς χθες. Δεν έγινε γνωστό σε ποιόο νόμισμα ήταν τα χρήματα αυτά.

Το πρακτορείο ειδήσεων CNN, το οποίο πρώτο μετέδωσε την είδηση της επίθεσης, είπε ότι ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών πιστεύει ότι πέντε με επτά άμαχοι σκοτώθηκαν.

Η συμμαχία, που εκτελεί εναέριες επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, έχει αυξήσει τις επιθέσεις που στοχεύουν τις πηγές χρηματοδότησης των τζιχαντιστών, όπως φορτηγά που μεταφέρουν παράνομο πετρέλαιο από τη μια άκρη της Συρίας στην άλλη.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο η συμμαχία είχε καταστρέψει αποθήκες χρημάτων μία ή δύο φορές πέρσι, αλλά η χθεσινή επίθεση «μάλλον» ήταν η μεγαλύτερη ως τώρα.

Πηγή: ΑΠΕ, Ναυτεμπορική