Εκκενώθηκε τμήμα του αεροδρομίου του Άμστερνταμ μετά από απειλή για βομβιστική επίθεση

Πανικός επικράτησε σήμερα το πρωί στο Terminal 3 του αεροδρομίου Schiphol στο Άμστερνταμ όταν ένας άνδρας κινούνταν απειλητικά στις αίθουσες φωνάζοντας δυνατά ότι κρατάει βόμβα και πως πρόκειται να την κάνει να εκραγεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που ήρθαν από την πρωτεύουσα της Ολλανδίας και επικαλείται το protothema.gr, oι άντρες ασφαλείας τον πλησίασαν με αρκετή προσοχή, και μετά από αρκετή ώρα διαπραγματεύσεων, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Στην συνέχεια τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου, όπου μέχρι και αυτή την ώρα συνεχίζεται η ανάκρισή του.

Όπως ήταν φυσικό, το περιστατικό προκάλεσε απίστευτο πανικό στους ταξιδιώτες που βρίσκονταν μέσα στο αεροδρόμιο εκείνες τις ώρες, ενώ για προληπτικούς λόγους, οι αρχές του αεροδρομίου διέταξαν την εκκένωση του Terminal 3 για αρκετή ώρα, μέχρι να διευκρινιστεί αν ο άνδρας δρούσε μόνος του ή ήταν σε συνεργασία με κάποιους άλλους. Μετά από τους απαραίτητους ελέγχους, και αφού δεν βρέθηκε κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός, το αεροδρόμιο δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.