Η... "Φωνή του Χαλιφάτου"!

Ακόμη και τα ερτζιανά χρησιμοποιεί το “Ισλαμικό Κράτος” για να στρατολογήσει νέους μαχητές στις τάξεις του. Μάλιστα, στοχεύει κυρίως στην περιοχή του ανατολικού Αφγανιστάν ώστε να ανταγωνιστεί τους Ταλιμπάν σε αριθμό.

Οι αξιωματούχοι ανησυχούν όλο και περισσότερο από την ραδιοφωνική εκπομπή, η οποία ενθαρρύνει τους νέους να λάβουν μια θέση στο ριζοσπαστικό κίνημα.

Φοβούνται ότι αν συνεχίσει αυτή η εκπομπή, οι τζιχαντιστές θα καταφέρουν να δημιουργήσουν μια αυξημένη αίσθηση απόγνωσης στους ακροατές και, σε συνδυασμό με το δύσκολο οικονομικό κλίμα, θα στρατολογήσουν κόσμο.

«Οι περισσότεροι από τους ακροατές μας είναι άνεργοι και αυτή η εκπομπή θα ενθαρρύνει πολλούς ανθρώπους να συμμετάσχουν στις τάξεις τους», είπε ο Αχμάντ Αλί Χαζράτ, ο επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου στην Νανγκαρχάρ.

“Η πόλη Νταές στην οποία μεταδίδεται η εκπομπή είναι επτά χιλιόμετρα έξω από την πόλη Τζαλαλαμπάντ. Αν η κυβέρνηση δεν ενεργήσει σύντομα η μετάδοσή της θα επεκταθεί και θα φτάσει και μέχρι την Καμπούλ”, όπως είπε.

Η 90λεπτη καθημερινή εκπομπή στην οποία οι εκφωνητές μιλάνε στην γλώσσα Πάστο, ονομάζεται «Φωνή του Χαλιφάτου» και αποτελείται κυρίως από συνεντεύξεις, μηνύματα και τραγούδια του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: skai.gr