Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε Καναδός πάστορας

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Καναδός πάστορας που έχει συλληφθεί από τις αρχές του έτους κατηγορούμενος για ανατρεπτική δράση στη Βόρεια Κορέα, όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Πρόκειται για τον Χιούν Σου Λιμ, Καναδό πάστορα, νοτιοκορεατικής καταγωγής, που ανήκει στην κορεατική Πρεσβυτεριανή Εκκλησία του Φωτός του Τορόντο.

Μετά από μία δίκη-εξπρές ο πάστορας κρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο ένοχος για συνωμοσία σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα κατά του καθεστώτος της Πιονγκιάνγκ σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για διάδοση δυσφημιστικών για τη Βόρεια Κορέα πληροφοριών. Επίσης καταδικάστηκε για παροχή βοήθειας σε Βορειοκορεάτες που ήθελαν να διαφύγουν από τη χώρα τους.

Ο Χιούν Σου Λιμ συνελήφθη τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ είχε εισέλθει στη Βόρεια Κορέα από την Κίνα και σύμφωνα με την Εκκλησία του Τορόντο, βρισκόταν σε ανθρωπιστική αποστολή, καθώς ταξίδευε συχνά στη Βόρεια Κορέα και η δράση του επικεντρωνόταν στα ορφανοτροφεία της χώρας.