Τρόμος στο μετρό του Λονδίνου

“Αυτό είναι για τη Συρία” φέρεται να φώναξε ο άνδρας που χθες κρατώντας ένα μαχαίρι επιτέθηκε σε πολίτη στο μετρό του Λονδίνου πριν ακινητοποιηθεί και συλληφθεί από αστυνομικούς μέσω χρήσης όπλου τέιζερ. Ειδικότερα, αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε σε βρετανικές εφημερίδες ότι ο δράστης φέρεται να ισχυριζόταν ότι η επίθεση του ήταν αντίποινα για τις επιθέσεις των δυνάμεων της Δύσης ενάντια σε ισλαμιστές μαχητές στη Συρία.

“Είδα πολλούς ανθρώπους να τρέχουν, αλλά δεν έδωσα σημασία και συνέχισα να περπατάω για να πάρω το τρένο, αλλά ξαφνικά δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου από αυτό που είδα: Έναν άνδρα που κρατούσε ένα μαχαίρι”, ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας στην εφημερίδα Guardian.

Και συνέχισε τη μαρτυρία του: “Βγαίνοντας φώναξε: ‘Να τι σας συμβαίνει όταν τα βάζετε με την μητέρα Συρία, θα χυθεί όλο σας το αίμα”. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ο δράστης φώναξε “Αυτό είναι για τη Συρία”.

Οι αρχές χαρακτηρίζουν το περιστατικό -που καταγράφτηκε σε ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter- τρομοκρατικό συμβάν. Μάλιστα στο βίντεο διακρίνεται μια λίμνη αίματος κοντά στα μηχανήματα ακύρωσης εισιτηρίων στον σταθμό υπόγειου σιδηροδρόμου στο Λέιτονστοουν.

Αρχικά η αστυνομία ανέφερε πως σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας απείλησε και άλλους παρευρισκομένους. Η ζωή του πολίτη που υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς από τις μαχαιριές του δράστη, δεν φαίνεται κινδυνεύει ενώ δύο άλλοι πολίτες υπέστησαν μικρότερης σημασίας τραύματα. Οι βρετανικές αρχές έχουν θέσει στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα τα επίπεδα συναγερμού, που χαρακτηρίζεται ως “σοβαρή” και συνιστά ότι μια επίθεση θεωρείται πολύ πιθανή.