Εκκενώνονται κτίρια στο Λονδίνο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό

Στην εκκένωση κτιρίων που βρίσκονται κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Λονδίνου, London Bridge, προχώρησε η βρετανική αστυνομία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Evening Standard εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ δήλωσε πως ελήφθη η απόφαση έπειτα από «συναγερμό» για απειλή, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όμως, προς το παρόν δεν έχει δοθεί εντολή για διακοπή λειτουργίας των δρομολογίων του σταθμού. Χρήστες του Διαδικτύου έσπευσαν να αναρτήσουν σχετικά μηνύματα, στα οποία έγραφαν ότι τους ζητήθηκε να εγκαταλείψουν τα κτίρια όπου βρίσκονταν.

«Μόλις εγκατέλειψα το κτίριο έπειτα από φόβο για βόμβα στο London Bridge. Η αστυνομία διενεργεί έρευνα», «Πολλά κτίρια εκκενώνονται κοντά στο London Bridge. Η αστυνομία δε έκανε κανένα σχόλιο», είναι δύο από τα μηνύματα που έχουν δημοσιοποιηθεί στο Twitter.

Στο μεταξύ, υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για «ύποπτο αντικείμενο» στο Hay’s Galleria της βρετανικής πρωτεύουσας που φιλοξενεί καταστήματα και εστιατόρια.  Την ίδια ώρα, η Daily Mirror αναφέρει πως επιχειρήσεις σε σημεία παρακείμενα του σιδηροδρομικού σταθμού έχουν εκκενωθεί, ενώ εκπρόσωπος της μητροπολιτικής αστυνομίας δήλωσε: «Η αστυνομία στην Σάουθγουαρκ κλήθηκε στην οδό Τούλεϊ έπειτα από πληροφορία σχετικά με ύποπτο αντικείμενο», όπως αναφέρει το protothema. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως αστυνομικοί βρίσκονται στο σημείο και χειρίζονται την υπόθεση, ενώ επιβεβαίωσε πως προληπτικά εκκενώθηκαν κτίρια.