Ξανά αιματοβαμμένη η πολιτεία Γκερέρο-Βρέθηκαν άλλα 5 πτώματα!

Η πολιτεία Γκερέρο του νοτίου Μεξικού, βάφτηκε ξανά με κόκκικο χρώμα, μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις  σχετικά με τον εντοπισμό πέντε απανθρακωμένων και αποκεφαλισμένων πτωμάτων στο ίδιο μέρος όπου την περασμένη Πέμπτη είχαν βρεθεί άλλα 11 πτώματα με παρόμοιο τρόπο.Τον περασμένο Σεπτέμβριο στην εγγύτερη περιοχή εξαφανίστηκαν 43 φοιτητές οι οποίοι δολοφονήθηκαν από μέλη των καρτέλ ναρκωτικών.

Οι δικαστικές αρχές της χώρας έχουν αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης.  Τα πτώματα βρέθηκαν στην καρότσα ενός φορτηγού σε δρόμο κοντά στην πόλη Τσιλάπα. Οι αρχές κάνουν προσπάθεια να εξετάζουν αν τα πέντε πτώματα φέρουν τα στοιχεία τριών τοπικών επιχειρηματικών ηγετών και δύο αρχιτεκτόνων που απήχθησαν την Τετάρτη στην πολιτεία Γκερέρο, στοιχείο που αναφέρθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μια δικαστική πηγή.

Η πολιτεία του Γκερέρο αποτελεί το μέρος των επιχειρήσεων του αιματηρού καρτέλ των λαθρεμπόρων ναρκωτικών “La Familia”,  όπου υπάρχει μια διαρκής αιματηρή αναμέτρηση με τη συμμορία Zetas και τον σύμμαχό της το καρτέλ του Νότιου Ειρηνικού. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στο παρελθόν έχουν ξανασυμβεί παρόμοια περιστατικά, όπως τον Ιανουάριο του 2011 όταν οι αστυνομικές αρχές ανακάλυψαν τα πτώματα 19 ανδρών, εκ των οποίων  15 αποκεφαλισμένα σε εμπορικό κέντρο στο δημοφιλές θέρετρο Ακαπούλκο στο Μεξικό, καθώς και 12 ατόμων στην πολιτεία του Γιουκατάν (ανατολικά), τον Αύγουστο του 2008.