"Cam Force One" επιθυμεί ο Ντέιβιντ Κάμερον

Την απόκτηση δικό του αεροπλάνου, στα πρότυπα των Αμερικανών επιθυμεί ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, προκειμένου να διευκολυνθεί και να καταστούν πιο ασφαλείς οι επίσημες μετακινήσεις του. Όπως διαβεβαίωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, πρόκειται και για ένα μέτρο περικοπής δαπανών ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπο του κ. Κάμερον έχει ζητηθεί η μετατροπή ενός αεροπλάνου ανεφοδιασμού της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, ενός Airbus A330 Voyager, ώστε να μπορεί να μεταφέρει έως και 160 επιβάτες.

Ο βρετανικός Τύπος μιλά για το… Cam Force One, το οποίο θα χρησιμοποιείται για να μεταφέρει τον Βρετανό Πρωθυπουργό και το υπουργικό του συμβούλιο, καθώς και άλλα μέλη της κυβέρνησης, επιχειρηματίες ή δημοσιογράφους στα επίσημα ταξίδια τους στο εξωτερικό, ενώ θα μπορεί να το δανείζεται και η βασιλική οικογένεια.

Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν επίσης ότι χάρη στο αεροπλάνο αυτό η κυβέρνηση θα εξοικονομήσει έως και 775.000 λίρες τον χρόνο, καθώς η ώρα πτήσης θα περιοριστεί στις 2.000 λίρες έναντι των 6.700 λιρών που κοστίζει τώρα που ο Πρωθυπουργός ναυλώνει αεροπλάνα εμπορικών εταιρειών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2008 το σχέδιο του τότε Πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ να αποκτήσει δικό του αεροσκάφος, το Blair Force One, είχε ακυρωθεί από τον διάδοχό του Γκόρντον Μπράουν.