Το «Ισλαμικό Κράτος» ισχυρίζεται ότι εκτέλεσε ομήρους, έναν Κινέζο και έναν Νορβηγό

Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι εκτέλεσε δύο ομήρους, έναν Κινέζο και έναν Νορβηγό και ανήρτησε φωτογραφίες που απεικονίζουν -όπως ισχυρίστηκε- τις σορούς των δύο ανδρών με τον τίτλο «εκτελέστηκαν». Το νορβηγικό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς.

Τον Σεπτέμβριο, η Πρωθυπουργός της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ είπε ότι ένας Νορβηγός κρατείτο όμηρος στη Συρία από τον Ιανουάριο και ότι πιστεύεται ότι βρισκόταν στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους. Η ίδια είχε σημειώσει ότι η Νορβηγία δεν επρόκειτο να πληρώσει λύτρα για την απελευθέρωσή του.  Η Νορβηγία δεν είχε δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του άνδρα και είπε ότι ήταν περίπου 40 ετών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα στο tovima.gr, είχε ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο, ότι ένας άνδρας φαίνεται ότι βρισκόταν στα χέρια των τζιχαντιστών. Σε προηγούμενο τεύχος του, το περιοδικό Dabiq του Ισλαμικού Κράτους έδειξε φωτογραφίες των δύο ανδρών, λέγοντας ότι οι κυβερνήσεις τους «τους είχαν εγκαταλείψει», αλλά ότι θα τους απελευθέρωναν εάν οι κυβερνήσεις κατέβαλαν λύτρα.