Ζωτικής σημασίας ο πόλεμος με το Ισλαμικό Χαλιφάτο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ είχε σήμερα ο Ιρανός ομόλογός του Χασάν Ροχανί ο οποίος δήλωσε ότι «είναι ζωτικής σημασίας να πολεμήσουμε το Ισλαμικό Χαλιφάτο με όλες μας τις δυνάμεις». Σύμφωνα με πηγή της γαλλικής προεδρίας, οι δύο Πρόεδροι εστίασαν στη σημασία που έχουν οι διεθνείς ειρηνευτικές συνομιλίες στη Βιέννη, οι οποίες αποσκοπούν στην εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στη σύγκρουση στη Συρία.

Οι διαπραγματεύσεις που είχαν στη Βιέννη το Σάββατο οι μεγάλες δυνάμεις αποσκοπούν στην κατάρτιση ενός χρονοδιαγράμματος για μια πολιτική μετάβαση στη Συρία. Ωστόσο, παραμένουν οι διαφωνίες για την τύχη που θα επιφυλαχθεί στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Κατά τη σημερινή τους τηλεφωνική επικοινωνία οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν «να βρεθεί γρήγορα μια ημερομηνία» για να πραγματοποιήσει ο κ. Ροχανί επίσκεψη στη Γαλλία, η οποία θα αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών.

Μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι, ο Πρόεδρος Ροχανί ανέβαλε την προγραμματισμένη για το Σάββατο επίσκεψή του στην Ιταλία και για τη Δευτέρα στη Γαλλία.