Επέστρεψαν στη Βρετανία περίπου 2.000 τουρίστες από το Σαρμ ελ Σέιχ

Ακόμη 2.000 Βρετανοί τουρίστες από τους 20.000 που βρίσκονταν για διακοπές από το αιγυπτιακό θέρετρο Σαρ, ελ Σέιχ επέστρεψαν αργά χθες το βράδυ στη χώρα τους.

Βρετανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι εννέα αεροπλάνα που μετέφεραν συνολικά 1.945 επιβάτες έφτασαν στη χώρα, ενώ εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης μια ημέρα νωρίτερα είχε δηλώσει πως “λόγω του περιορισμένου αριθμού των αεροσκαφών που επιτρέπεται να αναχωρούν καθημερινά από το Σαρμ ελ Σέιχ για τη Βρετανία, είναι πιθανό ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι αεροπορικές εταιρίες να συστήσουν σε μερικούς ανθρώπους να παρατείνουν τη διαμονή στο ξενοδοχείο τους”.

Όλοι οι επιβάτες πρέπει να ταξιδεύουν μόνο με μια χειραποσκευή, ενώ οι βαλίτσες τους θα μεταφερθούν αργότερα, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις ασφαλείας που αποφάσισε την Πέμπτη η βρετανική κυβέρνηση, σε συνεννόηση με τις αιγυπτιακές αρχές και τις αεροπορικές εταιρίες.

Χθες το βράδυ έφτασε και στο διεθνές αεροδρόμιο Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης, η πρώτη αεροπορική πτήση με επιβαίνοντες Ρώσους τουρίστες από την Αίγυπτο. Οι ρωσικές αρχές απέστειλαν χθες τρία αεροσκάφη στην Αίγυπτο για τον επαναπατρισμό Ρώσων πολιτών που έχουν αποκλειστεί στη χώρα.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης, ανέφερε ότι οι πτήσεις από την Αίγυπτο στην Αγία Πετρούπολη θα συνεχιστούν έως το τέλος Νοεμβρίου, καθώς εκτιμάται ότι περίπου 12.000 Ρώσοι τουρίστες από την Αγία Πετρούπολη βρίσκονται στην Αίγυπτο.