Γερμανία: "Όχι" στην επανένωση προσφυγικών οικογενειών

Η Γερμανία δεν θα επιτρέπει πλέον την επανένωση οικογενειών Σύρων προσφύγων στο έδαφός της, ενώ θα περιορίσει τον χρόνο που θα δικαιούνται να παραμείνουν στη χώρα, διεμήνυσε χθες ο Γερμανός Υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

«Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα άλλα κράτη δεν εγγυώνται παρά την [χορήγηση δικαιώματος] παραμονής παρά μόνο για μια περιορισμένη [χρονική] διάρκεια», επισήμανε ο υπουργός μιλώντας στη δημόσια ραδιοφωνία Deutschlandradio, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ.

«Και αυτό πρόκειται να κάνουμε στο μέλλον με τους Σύρους, θα τους λέμε: θα απολαύσετε προστασία, αλλά ένα είδος που μπορεί να αποκληθεί “επικουρική προστασία”, δηλαδή θα έχει περιορισμένη χρονική διάρκεια και χωρίς [δικαίωμα] να επανενώνεται η οικογένεια», πρόσθεσε ο συντηρητικός υπουργός, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ.

Ο Ντε Μεζιέρ ωστόσο δεν διευκρίνισε στις δηλώσεις του πότε ακριβώς σχεδιάζεται να τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση της κυβέρνησης.