Φαινόμενα ρατσισμού στη γερμανική αστυνομία

Τα γεγονότα στο Φέργκιουσον επανέφεραν και στη Γερμανία τη συζήτηση περί ρατσισμού στην αστυνομία. Όπως φαίνεται, οι προκαταλήψεις έναντι των ξένων επηρεάζουν και εδώ το έργο των αστυνομικών.

Όπως προέκυψε από σχετική έρευνα, οι Γερμανοί αστυνομικοί συνδέουν συχνά τους εγκληματίες με Ρώσους μετανάστες, αναζητούν διαρρήκτες σε κύκλους «ανδρών από το χώρο της ανατολικής Ευρώπης», ενώ έρευνες που αφορούν την άδεια παραμονής στη Γερμανία εστιάζουν πολύ συχνά σε άτομα με «σκούρο χρώμα δέρματος». Σε νυχτερινά μπλόκα της τροχαίας ελέγχονται συνήθως οδηγοί με «νοτιοευρωπαϊκό λουκ». Οι ίδιοι οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι όλα αυτά είναι συχνά αποτέλεσμα της χρονικής πίεσης που υφίστανται να λαμβάνουν τάχιστα αποφάσεις.

Το γεγονός ότι και στις τάξεις της γερμανικής αστυνομίας υπάρχουν έντονες προκαταλήψεις που συχνά επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το έργο της, με ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες, καταδεικνύει το παράδειγμα εξάρθρωσης της ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης NSU. Επί χρόνια οι τρομοκράτες σκότωναν τουρκικής καταγωγής, ως επί το πλείστον, πολίτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν επιχειρηματίες. Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι γερμανικές αρχές συνέδεαν τις δολοφονίες με ξεκαθάρισμα λογαριασμών της τουρκικής μαφίας, θεωρώντας υπόπτους ακόμη και συγγενείς των θυμάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο:

http://www.enikos.gr/international/280636,Fainomena_ratsismoy_sth_germanikh_astyno.html