Αύριο ο επαναπατρισμός των σορών των 224 νεκρών στο Σινά μεταξύ των οποίων 25 παιδιών

Είκοσι πέντε παιδιά επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος που συνετρίβη στη χερσόνησο του Σινά, ενώ οι πρώτες σοροί θα επαναπατριστούν αύριο, δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης εκπρόσωπος του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ρωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σωστικά συνεργεία, τα οποία έφτασαν στον τόπο της τραγωδίας με καθυστέρηση λόγω των κακών καιρικών συνθηκών εντόπισαν τα περισσότερα πτώματα απανθρακωμένα και σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων γύρω από το σημείο της συντριβής. Το αεροπλάνο έπεσε κάθετα και μεγάλα τμήματά του να τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Οι πρώτες σοροί των θυμάτων αναμένεται να επαναπατριστούν αύριο, γνωστοποίησε ο Ρώσος αξιωματούχος. «Το πρώτο αεροσκάφος αναμένεται αύριο. Κάθε αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει έως και 80 σορούς» προσέθεσε ο ίδιος.

Στις έρευνες για τις συνθήκες της τραγωδίας θα συμμετάσχουν -εκτός από Αιγύπτιους- κλιμάκια ειδικών της Υπηρεσία Ερευνών και Αναλύσεων για την Ασφάλεια της Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας (BEA), της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Έρευνας Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Γερμανίας (BFU), που θα εκπροσωπούν την κατασκευάστρια εταιρεία καθώς και κλιμάκιο της αντίστοιχης υπηρεσίας της Ρωσίας (MAK).

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι προσέφερε τη βοήθεια της Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ σχετικά με τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο που είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 224 άνθρωποι, γνωστοποίησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Κέρι συνομίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Λαβρόφ σήμερα προκειμένου να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήρια των ΗΠΑ στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων της πτήσης 9268 της εταιρείας Kogalymavia που συνετρίβη στην Αίγυπτο.
Ο ΥΠΕΞ Κέρι προσέφερε επίσης τη βοήθεια των ΗΠΑ, εφόσον χρειαστεί» επισήμανε ο κ. Τόνερ.

Λίγο νωρίτερα η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του Κρεμλίνου. «Η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους που στοίχισε την ζωή σε πολλούς ανθρώπους» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν.

rosiko aeroplano 4

rosiko aeroplano 3

rosiko aeroplano2

rosiko aeroplano 5

 

Πηγή: mega, zougla