Μαλδίβες: Συνελήφθη ο Αντιπρόεδρος για δολοφονική συνομωσία κατά του Προέδρου

Ο Αντιπρόεδρος των Μαλδίβων Αχμέντ Αντίμπ συνελήφθη το Σάββατο για συμμετοχή σε συνωμοσία δολοφονίας του ίδιου του Προέδρου της χώρας, Αμπντουλά Γιαμίν.

Ο κ. Αντίμπ – που υπηρετεί στην αντιπροεδρία επί μόλις τρεις μήνες – έχει τεθεί υπό κράτηση και θα του απαγγελθεί η κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, όπως δήλωσε μέσω Twitter ο Υπουργός Εσωτερικών, Ουμάρ, Νασέρ.

Πέραν του κ. Αντίμπ, ο οποίος συνελήφθη λίγη ώρα αφότου επέστρεψε από ταξίδι στην Κίνα, συνελήφθησαν και τρία στελέχη της Αστυνομίας, σημειώνει το skai.gr.

Ο Αντιπρόεδρος Αντίμπ φέρεται να εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Γιαμίν που έλαβε χώρα στις 28 Σεπτεμβρίου, όταν βόμβα εξερράγη στο προεδρικό ταχύπλοο Finifenmaa ενώ ο κ. Γιαμίν έπλεε προς την πρωτεύουσα Μάλε.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κάτω από τη θέση όπου συνήθως κάθεται ο Πρόεδρος. Ο κ. Γιαμίν γλίτωσε σώος, όμως η σύζυγός του και δυο συνεργάτες του τραυματίστηκαν από την έκρηξη. Η επίθεση έλαβε χώρα την ώρα που ο πρόεδρος επέστρεφε από το μεγάλο προσκύνημα στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα μέτρα ασφαλείας έχουν εντατικοποιηθεί στην Μάλε, εν μέσω ανησυχιών για πολιτική αστάθεια.