"Χτύπησε" το Μεξικό ο Πατρίσια

Tις ακτές του Μεξικό από τη μεριά του Ειρηνικού χτύπησε ο τυφώνας Πατρίσια, ένας εκ των ισχυρότερων τυφώνων που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία. Ο τυφώνας έπληξε το δυτικό Μεξικό φέρνοντας καταστροφικούς ανέμους και βροχές, σύμφωνα όμως με το BBC, οι μεγάλες καταστροφές απεφεύχθησαν.

Το αμερικανικό κέντρο τυφώνων ανέφερε ότι ο τυφώνας Πατρίσια χτύπησε ως μια καταιγίδα κατηγορίας πέντε ενώ καθώς μεταφέρεται στην ενδοχώρα, οι περιοχές που δείχνουν να απειλούνται περισσότερο είναι οι Ναϊαρίντ, το Γιαλίσκο, η Κολίμα, το Μιτσοάκαν και το Γκερέρο.

Τέσσερις ώρες μετά το αρχικό χτύπημα, ωστόσο, ο τυφώνας υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 4 και ενδεχομένως να υποβαθμιστεί περαιτέρω σε τροπική καταιγίδα τις επόμενες ώρες καθώς περνούν πάνω από οροσειρές. “Οι πρώτες αναφορές επιβεβαιώνουν ότι οι ζημιές είναι μικρότερες από αυτές που συνήθως ακολουθούν έναν τυφώνα τέτοιας έντασης”, ανέφερε ο πρόεδρος στο Μεξικό σε τηλεοπτικό μήνυμα.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία ανακοίνωσε ότι μόνο “μικρές κατολισθήσεις και πεσμένα δέντρα” έχουν μόνο αναφερθεί στην Κολίμα. Η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι η σκόνη από το ηφαίστειο Κολίμα που έχει υπάρξει ιδιαιτέρως ενεργό φέτος θα μπορούσε να συνδυαστεί με την έντονη βροχόπτωση για να πυροδοτήσει πτώση τεράστιων ποσοτήτων λάσπης.