Πάπας-Ευρωβουλή:Να μη γίνει η Μεσόγειος νεκροταφείο μεταναστών

 

Μίλησε και για τα χαμένα «μεγάλα ιδανικά» της Ευρώπης

Μετανάστευση, ανεργία, το ευρωπαϊκό όραμα. Αυτά είναι τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος στην ομιλία του από το βήμα της Ευρωβουλής.

Τα «μεγάλα ιδανικά της Ευρώπης μοιάζουν να έχουν χάσει την δύναμή τους μπροστά στους γραφειοκρατικούς τεχνικισμούς των θεσμών της»: Με φράσεις που θα περίμενε κανείς να ακούσει από τους οραματιστές της ευρωπαϊκής ενοποίησης μίλησε ο Πάπας Φραγκίσκος στην ομιλία του από το βήμα της Ευρωβουλής.

Στην ομιλία του, κάλεσε τους ευρωβουλευτές να «επιστρέψουν στην ακλόνητη πεποίθηση των ιδρυτών της Ευρώπης, που επιζητούσαν ένα μέλλον που θα βασίζεται στη δυνατότητα της συνεργασίας για να υπερπηδηθούν οι διαχωρισμοί και να προωθηθεί η ειρήνη και η κοινωνία μεταξύ όλων των λαών της ηπείρου».

«Τα τελευταία χρόνια, μαζί με τη διεύρυνση της ΕΕ, έχει ενισχυθεί η δυσπιστία των πολιτών απέναντι σε θεσμούς που θεωρούνται απόμακροι» είπε. «Από διάφορες πλευρές, αναδύεται μία γενική αίσθηση κόπωσης και γήρανσης, μίας “γιαγιάς” Ευρώπης που δεν είναι πλέον γόνιμη και δεν έχει ζωντάνια» συνέχισε.

Ο Πάπας κάλεσε την Ευρώπη να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τους χιλιάδες μετανάστες που ρισκάρουν τις ζωές τους στην προσπάθειά τους να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές, λέγοντας ότι η ΕΕ θα πρέπει να λάβει μέτρα για να μη γίνει η Μεσόγειος ένα «τεράστιο νεκροταφείο».

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=653751