Το Κίεβο απαιτεί ένα τρισ. δολάρια από την Μόσχα!

Με υποδόριο σαρκασμό υποδέχθηκε το Κρεμλίνο την απαίτηση του Κιέβου να πληρωθεί από την Μόσχα… πάνω από ένα τρισεκατομμύρια δολάρια για την Κριμαία και το Ντονμπάς (Ανατολική Ουκρανία)!

“Η Κριμαία είναι περιοχή της Ρωσίας και το Ντονμπάς είναι περιοχή της Ουκρανίας. Από πού προκύπτει το ένα τρισ; Δεν είναι σαφές” σχολίασε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Νμίτρι Πεσκόφ.

Στην πραγματικότητα, αυτή είναι μία μάλλον σπασμωδική κίνηση του Κιέβου απέναντι στην απαίτηση της Μόσχας να αποπληρωθεί το χρέος προς αυτήν εντός των χρονικών ορίων για να μην ενεργοποιηθούν οι σχετικές κυρώσεις στην αντίθετη περίπτωση, οι οποίες θα ανεβάσουν το κόστος του χρέους ψηλότερα.

“Σε ό,τι αφορά στο κρατικό χρέος της Ουκρανίας, η θέση της ρωσικής πλευράς δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό” ξεκαθάρισε ο Πεσκόφ.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσενιούκ, ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία θα απαιτήσει από την Ρωσία τουλάχιστον ένα τρισ. δολάρια για την “προσάρτηση” της Κριμαίας και για την “εισβολή” ρωσικών στρατευμάτων στο Ντονμπάς, την οποία η Μόσχα διαψεύδει κατηγορηματικά.