The Times: Μαζικές απελάσεις και "στρατόπεδα συγκέντρωσης" ετοιμάζει η ΕΕ!

Σχέδιο απέλασης 400 χιλιάδων προσφύγων επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με το Russia Today που παραπέμπει σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας The Times.

Η εφημερίδα έχει στη διάθεσή της ντοκουμέντα, σύμφωνα με τα οποία η ΕΕ είναι έτοιμη να ακυρώσει τη βοήθεια και τις εμπορικές συμφωνίες με τις αφρικανικές χώρες, εάν αυτές αρνούνται την επιστροφή των προσφύγων τους. Τα εν λόγω έγγραφα αναφέρουν επίσης ανάλογα μέτρα για πρόσφυγες από τη Λιβύη, τη Συρία και το Αφγανιστάν.

Το RT αναφέρει τα στοιχεία της FRONTEX, σύμφωνα με τα οποία, μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, έφτασαν στην ΕΕ περίπου 630.000 πρόσφυγες.

Ο εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού για τους πρόσφυγες, Λέοναρντ Ντόιλ, δήλωσε ότι είχε από πολύ νωρίς προειδοποιήσει την ΕΕ για το προσφυγικό κύμα και την καλούσε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Σύμφωνα με τους Times, η ΕΕ έχει προγραμματιστεί να απελάσει περίπου 400 χιλιάδες αιτήσεις για καθεστώς πρόσφυγα. Επιπλέον, το σχέδιο προβλέπει την απέλαση των παράνομων μεταναστών σε ειδικά στρατόπεδα για να καταστείλει οποιαδήποτε προσπάθειά τους να αποφύγουν την απέλαση!

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι χώρες εκείνες που αποφασίζουν απελάσεις παρακάμπτοντας τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Τα κράτη – μέλη θα πρέπει να λαμβάνουν συστηματικά αποφάσεις απέλασης, καθώς και όλα τα αναγκαία μέτρα για την εφαρμογή και την παροχή των πόρων που απαιτούνται για την ταυτοποίηση και την επιστροφή των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών» αναφέρει συγκεκριμένα η εφημερίδα.