Tα κίνητρα του δράστη του μακελειού στο Όρεγκον παραμένουν άγνωστα

Tα κίνητρα του δράστη που σκότωσε εννέα ανθρώπους σε πανεπιστήμιο στις δυτικές ΗΠΑ παραμένουν έως αυτήν την ώρα άγνωστα, ενώ τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας συγκλίνουν στο ότι επρόκειτο για έναν κλειστό και λιγομίλητο άνθρωπο. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες «από πόρτα σε πόρτα, επιθεωρεί τις συνοικίες προκειμένου να βρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την τρομακτική ενέργεια», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας του Ντάγκλας Τζον Χάνλιν το πρωί.

«Πήγαν στο σπίτι του δράστη. Όμως για μία ακόμη φορά είναι πολύ νωρίς να πούμε ποια ήταν τα κίνητρά του», συνέχισε ο ίδιος, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Σε μια άκρως ασυνήθιστη ενέργεια, ο σερίφης αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομα του δράστη, που έχασε την ζωή του κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης στον τόπο του εγκλήματος.

«Δεν θέλω να δοξαστεί το όνομά του. Δεν θέλω να εκθειάσω το σκοπό του», είπε χαρακτηριστικά στο CNN, όπως αναφέρει το naftemporiki. Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον Κρις Χάρπερ Μέρσερ, νεαρό άνδρα ηλικίας 26 ετών. Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι πηγές των δυνάμεων επιβολής της τάξης επιβεβαιώνουν την ταυτότητα του δράστη.