Θέσεις του "Στρατού της Κατάκτησης" έπληξαν τα ρωσικά μαχητικά

Νέους βομβαρδισμούς πραγματοποίησαν σήμερα στην Συρία ρωσικά αεροσκάφη μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο al-Mayadeen, που πρόσκειται στη Δαμασκό, με έδρα τον Λίβανο.

Μεταξύ των στόχων ήταν περιοχές κοντά στην πόλη Ζισρ αλ-Σουγούρ, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο του “Στρατού της Κατάκτησης”, μίας συμμαχίας ένοπλων ισλαμικών αντικαθεστωτικών οργανώσεων, ανάμεσά στις οποίες περιλαμβάνεται το Μέτωπο αλ Νόσρα.

Πάντα σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, τα ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τουλάχιστον 30 επιδρομές κατά θέσεων αυτών των ανταρτών σε πολλές περιοχές της βορειο-δυτικής επαρχίας Ιντλίμπ, ανάμεσά τους και η ορεινή περιοχή της Ζαουίγια, αλλά και στόχους νοτιότερα στην επαρχία Χάμα.

Σήμερα πάντως, ο γραμματέας της ρωσικής προεδρίας, Νμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι είναι νωρίς να εξαχθούν συμπεράσματα για την πορεία των επιχειρήσεων.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι ο μηχανισμός συντονισμού των ενεργειών των διαφόρων χωρών που επιχειρούν στη Συρία “λειτουργεί”, αλλά στα ΜΜΕ εμφανίζονται πολλές ψευδείς “πληροφορίες” σχετικά με τις ρωσικές επιχειρήσεις. “Τώρα πρέπει πολύ – πολύ προσεκτικά να προσεγγίζουμε τις διάφορες αναφορές: Υπάρχουν πάρα πολλές διαστρεβλώσεις, πάρα πολύ παραπληροφόρηση, πάρα πολλά ψέμματα” είπε ο Πεσκόφ.

Πηγή: ΑΠΕ, tass.ru