"Κλείνουν" αύριο οι υποψηφιότητες - Στις 18.30 ανακοινώνει ο Ευ. Μεϊμαράκης την υποψηφιότητά του

Ο κύβος ερρίφθη για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και στις 18:30 σήμερα το απόγευμα θα ανακοινώσει την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα  διεκδικώντας την προεδρία της ΝΔ. Η ανακοίνωση από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Λήδρα Μάριοτ. Όλες οι ενδείξεις έδειχναν ότι ήταν θέμα χρόνου η υποψηφιότητά του καθώς χθες ο διευθυντής του γραφείου του ζήτησε και πήρε τη λίστα των μελών της πολιτικής επιτροπής αλλά και του συνεδρίου, καθώς αποτελούν τις δεξαμενές άντλησης των 50 απαιτούμενων υπογραφών για να υποβληθεί υποψηφιότητα.

Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη ανέφεραν πως περισσότερα από 200 στελέχη της ΝΔ είναι έτοιμα να στηρίξουν την υποψηφιότητά του, ενώ με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του θα κατατεθούν τόσο οι υπογραφές όσο και το σχέδιο οργανωτικής αναδιάρθρωσης της Νέας Δημοκρατίας. Τη μάχη της συλλογής υπογραφών συνεχίζουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Την στήριξή του στον κ. Μεϊμαράκη ανακοίνωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να ξεκαθαριστεί η ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ και να υπάρξει σαφές κείμενο πάνω σε αυτό το θέμα. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM, τόνισε ότι η ηγεσία που θα επιλεγεί, πρέπει να είναι ικανή, με σαφήνεια, χωρίς λαϊκισμούς, να υλοποιήσει αυτή την ιδεολογική ταυτότητα, να δημιουργήσουμε εικαστική και λεκτική ταυτότητα, ικανή να ελκύσει ξανά τους νέους.

Παράλληλα εξήγησε ότι “είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας νέων ανθρώπων, που με φαντασία, με φρεσκάδα κι αμεσότητα, να κερδίσουν τα κοινωνικά δίκτυα. Είναι ο βασικότερος λόγος που επέλεξα να τον στηρίξω” ενώ ερωτηθείς για το πόσοι θα είναι οι υποψήφιοι εκτίμησε ότι δεν θα είναι πάνω από τέσσερις, “δύο δεδομένες, του κ. Μεϊμαράκη και του κ. Τζιτζικώστα και πιθανότατα του κ. Μητσοτάκη και του κ. Γεωργιάδη”. Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες για την εκλογή ανέφερε ότι “η Ν.Δ. δεν έχει την πολυτέλεια επί ενάμιση μήνα να είναι ακέφαλη εντός Βουλής. Πρέπει το αργότερο, Κυριακή 25 Οκτωβρίου, να τελειώσουμε”.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι ” είμαι κοντά στις 50 υπογραφές. Δεν τον έχω φτάσει αλλά είμαι κοντά” και δήλωσε αισιόδοξος ότι θα καταφέρει να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό για να είναι τελικά υποψήφιος και νικητής. Επισήμανε, ωστόσο, ότι η συλλογή υπογραφών δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, ειδικά για τον ίδιο, καθώς δεν έχει “εσωκομματικές μεγάλες συμμαχίες ούτε γραμμές” που να τον στηρίζουν, ενώ ανακοίνωσε αργά την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος, κάτι που αναγνώρισε ως λάθος.

Για τη διαφωνία που φαίνεται να έχει προκύψει μεταξύ των κ. Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη σχετικά με το πόσο γρήγορα πρέπει να “τρέξει” η διαδικασία δήλωσε ότι “εχουμε μια συγκεκριμένη καταστατική διαδικασία που προβλέπει και τους χρόνους. Αυτοί πρέπει να τηρηθούν. Δεν μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα η διαδικασία. Η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει τσαπατσούλικα. Αυτό δεν γίνεται. Όταν ο κ. Τσίπρας προκήρυξε δημοψήφισμα σε μια εβδομάδα η δίκαιη κριτική της ΝΔ ήταν ότι το κάνει γρήγορα για να κοροϊδέψει το λαό. Όταν πήγε να κάνει γρήγορα εκλογές το καλοκαίρι, όπως και τις έκανε, η δίκαιη κριτική της ΝΔ και του Μεϊμαράκη ήταν ότι πρέπει να καθυστερήσει η διαδικασία γιατί η ταχύτητα είναι για να κοροϊδέψει το λαό. Ποτέ η ΝΔ δεν έδωσε πολιτική νομιμοποίηση στην ταχύτητα. Άρα από τη στιγμή που η ΝΔ σωστά και στο δημοψήφισμα και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου είχε από πίσω της πολιτικό κίνητρο με την ίδια ακριβώς λογικό λέω ότι δεν θα πάθει τίποτε η ΝΔ αν τηρηθούν οι χρόνοι”.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι σέβεται τους συνυποψηφίους του και πρόσθεσε ότι”αυτή η διαδικασία της επιλογής αρχηγού πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε όταν τελειώσει να είμαστε πιο ενωμένοι, πιο ισχυροί, και πιο αγαπημένοι, γιατί αυτός είναι ο στόχος μας. Να κάνουμε τη ΝΔ πιο ισχυρή” και πρόσθεσε ότι θέλει μια ΝΔ “ανοιχτή στην κοινωνία, που δεν θα ντρέπεται για τις ιδέες της, που θα βγει να εξηγήσει στον κόσμο ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι καλές”.

Παράλληλα πρότεινε εκ νέου τη διεξαγωγή πολλών θεματικών debate ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες ενώ για τον κ. Μάκη Βορίδη δήλωσε ότι ήταν, είναι και θα είναι φίλος του, αλλά “αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνούμε πάντα σε όλες τις πολιτικές μας κινήσεις. Κακία δεν κρατώ σε κανέναν” ενώ ερωτηθείς αν είχε επικοινωνία με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή απάντησε με νόημα ότι “δεν το έκανα γιατί δεν θέλω να εμπλέκω στη διαδικασία τους πρώην προέδρους του κόμματος”.

Από την πλευρά του ο Νότης Μηταράκης χαρακτήρισε πολύ αξιόλογη την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ανέφερε ότι “σίγουρα είναι μια πολύ καλή υποψηφιότητα. Έχει μεγάλη δυναμική στην κοινωνία. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει πολύ σεβασμό και στην κοινοβουλευτική ομάδα. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ αξιόλογη υποψηφιότητα”.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο κ. Τζιτζικώστας ότι δεν είναι κοινοβουλευτικός ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι “δεν υπάρχει ασυμβίβαστο”, ενώ επισήμανε ότι δεν είναι η Βουλή που έκρινε το αποτέλεσμα, αλλά η κοινωνία. Σε ό,τι αφορά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη δήλωσε ότι είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί του πριν μέρες και ότι δεν έχει εικόνα τι γίνεται.

Παράλληλα επισήμανε, ότι “ο κ. Μεϊμαράκης έκανε μια εκπληκτική δουλειά στις εκλογές και σίγουρα σηματοδοτεί την ενότητα του κόμματος. Είναι μια σίγουρη χαμηλού ρίσκου επιλογή” και πρόσθεσε ότι “το ερώτημα είναι αν μιλάμε στους νέους ανθρώπους, αν μιλάμε στις παραγωγικές ηλικίες, αν ακουμπάμε την κοινωνία κι απ΄ό,τι φάνηκε και τον Ιανουάριο και στο δημοψήφισμα και στις εκλογές αυτές δεν μιλάμε σε αυτό το νέο κόσμο”. Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων.