"Αν χρειαστεί, θα ζητήσουμε από τους Ρώσους να πολεμήσουν στο πλευρό μας"

Η ανυποχώρητη στάση της Ρωσίας επηρεάζει όλο και περισσότερο την αλλαγή στην προσέγγιση της συριακής κρίσης εκ μέρους της Δύσης υποστήριξε ο Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ουάλιντ Μουάλεμ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Πρόσθεσε, ότι η Συρία θα ζητήσει τη βοήθεια ρωσικών στρατευμάτων αν χρειαστεί, σπεύδοντας, ωστόσο, να διαβεβαιώσει, ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ρωσικές στρατιωτικές μονάδες στη χώρα του.

Πάντως, ο συριακός στρατός έχει αρχίσει πρόσφατα να χρησιμοποιεί νέου τύπου όπλων εδάφους και αέρος που έχει προμηθεύσει η Ρωσία, είπε πηγή του συριακού στρατού στο πρακτορείο Ρόιτερς χθες, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη ρωσική υποστήριξη στην Δαμασκό που ανησυχεί τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Τα όπλα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά και πολύ ακριβή, και χτυπάνε στόχους επακριβώς» είπε η πηγή σε απάντηση ερώτησης σχετικά με το ρωσικό οπλισμό, «Μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για όλων των τύπων τα όπλα, αέρος ή εδάφους».

Σύμφωνα με την πηγή, ο στρατός εκπαιδεύτηκε στα νέα όπλα τους τελευταίους μήνες και τώρα τα χρησιμοποιεί όμως δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για τα όπλα.