Λουτρό αίματος στο Χαλέπι

Τουλάχιστον 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη από αεροπορικές επιδρομές του συριακού στρατού σε περιοχές της πόλης Χαλέπι που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ενόπλων του ISIS, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ένας εκπρόσωπος των τοπικών σωστικών συνεργείων στις περιοχές της πόλης που ελέγχουν οι αντάρτες ανέβασε τον απολογισμό των θυμάτων στους 60 – όλοι άμαχοι – καθώς φαίνεται ότι βρέθηκαν στο ενδιάμεσο των  πυρών ανάμεσα στους ακραίους ισλαμιστές και στον συριακό στρατό.

Είχε προηγηθεί την Τρίτη, μια από τις αιματηρότερες επιθέσεις του ISIS κατά των περιοχών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των συριακών στρατευμάτων στο Χαλέπι με αποτέλεσμα τουλάχιστον 38 άνθρωποι – ανάμεσα τους και 14 παιδιά – να χάσουν τη ζωή τους από βομβιστικές επιθέσεις των ισλαμιστών, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Παράλληλα σήμερα, η οργάνωση ακτιβιστών «Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά» ανέφερε με ανάρτηση της στο Twitter ότι μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν περισσότερες από 12 αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα του «Ισλαμικού Κράτους», κάνοντας λόγο για 8 στόχους, σε μια ασυνήθιστα σφοδρή επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων σε μια περιοχή που επίσης αποτελεί στόχο της συμμαχίας που ηγούνται οι ΗΠΑ. «Υπάρχουν νέα για έναν τεράστιο αριθμό μαρτύρων και τραυματισμένων», ανέφερε η οργάνωση.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το Συριακό Παρατηρητήριο εκτιμά ότι τα μαχητικά ανήκουν στον συριακό στρατό και εξαπέλυσαν τουλάχιστον 11 επιδρομές. Δεν υπήρχε καμία αναφορά των αεροπορικών επιδρομών στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.