Δύο αγνοούμενοι εν μέσω σφοδρών βροχοπτώσεων στην Ιαπωνία

Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν το νησί της Ιαπωνίας. Πλημμύρες και κατολισθήσεις έχουν αναγκάσει περίπου 100.000 άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ αγνοείται η τύχη δύο ανθρώπων. Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε «ειδικό συναγερμό» για τις περιφέρειες Τοτσίγκι και Ιμπαράκι, βόρεια του Τόκιο.

Στην περιφέρεια του Τοτσίγκι 90.000 άνθρωποι έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ σε 80.000 άλλους έγινε απλώς σύσταση να απομακρυνθούν, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο NHK. Εντολή να φύγουν από τα σπίτια τους δόθηκε επίσης σε περισσότερους από 20.000 κατοίκους στην Ιμπαράκι.

Κάποια σπίτια παρασύρθηκαν από τα ρεύματα που σχηματίστηκαν ή καταστράφηκαν από τις κατολισθήσεις. Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν μια 63χρονη, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε και κατέστρεψε το σπίτι της. Ο δεύτερος αγνοούμενος είναι ένας 70χρονος στην πόλη Τζόσο, βόρεια του Τόκιο. Γι’αυτόν εκφράζονται φόβοι ότι παγιδεύτηκε στο σπίτι του το οποίο παρασύρθηκε από τα νερά.

Εξάλλου περίπου 10 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από το πέρασμα του τυφώνα Έταου, ο οποίος απομακρύνθηκε προς τα βορειοδυτικά αφού διέσχισε το κεντρικό τμήμα της χώρας.