Επανέρχεται το Reuters σε πληροφορίες για ανάπτυξη Ρώσων στρατιωτών στη Συρία

Δυνάμεις του ρωσικού στρατού λαμβάνουν μέρος σε επιχειρήσεις στην Συρία για την στήριξη στρατιωτών του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσαν στο Reuters τρεις πηγές. Δύο από τις πηγές ανέφεραν ότι οι Ρώσοι ετοιμάζουν την εγκατάσταση δύο βάσεων στην Συρία, μια κοντά στην ακτή και μια μέσα στην ενδοχώρα.

«Οι Ρώσοι δεν είναι πλέον μόνο σύμβουλοι» ανέφερε μια από τις πηγές. «Οι Ρώσοι έχουν αποφασίσει να εμπλακούν στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» πρόσθεσε. Τρίτη πηγή τόνισε ότι μέχρι τώρα ο ρόλος των Ρώσων είναι περιορισμένος. «Έχουν ξεκινήσει με μικρές ομάδες, αλλά η μεγαλύτερη δύναμη δεν έχει λάβει ακόμα μέρος».

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε την Γερμανία ενάντια σε μια στρατιωτική επέμβαση στην Συρία, λέγοντας ότι η συμφωνία για το Ιράν και οι νέες πρωτοβουλίες του ΟΗΕ προσφέρουν ένα καλό σημείο εκκίνησης για μια πολιτική επίλυση της κρίσης.

O υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας δήλωσε την Τετάρτη ότι τα δημοσιεύματα πως η Ρωσία έχει στείλει στρατιώτες για να ενισχύσει τον Άσαντ περιπλέκει την εύρεση πολιτικής λύσης.