Ισραήλ: Τρεις Αμερικανοί και ένας Βρετανο-Ισραηλινός τα θύματα της επίθεσης στη συναγωγή

Η τελευταία επίθεση στην Ιερουσαλήμ κόστισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους. Οχτώ ακόμη τραυματίστηκαν.

Οι τρεις νεκροί ήταν Αμερικανοί, ενώ ο τέταρτος Βρετανο-Ισραηλινός, ο οποίος ζούσε στην Ιερουσαλήμ από το 1993.

Οι δράστες ήταν δύο Παλαιστίνιοι από την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Εισέβαλαν σε συναγωγή στο δυτικό τμήμα της πόλης κρατώντας όπλα και μπαλτάδες. Λίγο αργότερα, έπεφταν νεκροί.

“Προσπάθησα να ξεφύγω. Ο άνδρας με το μαχαίρι με πλησίασε. Υπήρχε ένα τραπέζι και μία καρέκλα ανάμεσά μας. Το σάλι της προσευχής πιάστηκε. Το άφησα εκεί και έφυγα”, είπε μάρτυρας στο δεύτερο κανάλι της ισραηλινής τηλεόρασης.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός καταδίκασε την επίθεση και δήλωσε ότι υποκινητές της επίθεσης είναι η Χαμάς και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Αμπάς από την πλευρά του, σε ανακοίνωσε που εξέδωσε ανέφερε ότι “η προεδρία καταδικάζει την επίθεση εναντίον Εβραίων προσκυνητών στον τόπο προσευχής και τη δολοφονία αμάχων από όπου κι αν προέρχονται”.

Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταξιαρχίες Αμπού Αλί Μουσταφά, η στρατιωτική πτέρυγα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Η Χαμάς έκανε λόγο για εκδίκηση για το θάνατο Παλαιστίνιου οδηγού λεωφορείου, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος σε όχημα στην Ιερουσαλήμ.