Στράχε: ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προκάλεσαν την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη

Ο αρχηγός του ακροδεξιού Κόμματος Ελευθερίας της Αυστρίας (FPO) κατηγόρησε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ότι προκάλεσαν την προσφυγική κρίση που έχει ενσκήψει στην Ευρώπη.

«Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κατέστρεψαν το Ιράκ και τη Λιβύη με τις στρατιωτικές τους επεμβάσεις, τις βόμβες και τους πυραύλους, παρείχαν οικονομική, επιμελητειακή και στρατιωτική υποστήριξη στην αντιπολίτευση κατά του προέδρου Άσαντ στη Συρία κι έτσι κατέστησαν δυνατή την καταστροφή, το χάος, τον πόνο και τον ακραίο ισλαμισμό στην περιοχή», αναφέρει στη σελίδα του στο Facebook ο Χανς-Κρίστιαν Στράχε.

Το κόμμα του, το οποίο οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, υιοθετεί κατά κανόνα αντι-ισλαμικές θέσεις ως προς την εξωτερική πολιτική.

Ο κ. Στράχε, ο οποίος είναι υποψήφιος για δήμαρχος της Βιέννης στις εκλογές τον επόμενο μήνα, επιτέθηκε εναντίον των θέσεων του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι η Ευρώπη είναι κυρίως υπεύθυνη για την διαχείριση της κρίσης με τα κύματα προσφύγων και μεταναστών από θερμά σημεία της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας.

«Επί δεκαετίες, οι ΗΠΑ έβαζαν φωτιά στη Μέση Ανατολή κι έχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι την ευθύνη για τα κύματα των προσφύγων που απελευθερώθηκαν την έχει η Ευρώπη. Η γεωστρατηγική αποσταθεροποίηση στα καλύτερά της», έγραψε.

Σε συνέντευξή του στο αυστριακό τηλεοπτικό δίκτυο ORF, έκανε λόγο για την ανέγερση φράχτη τον οποίο θα περιπολούν στρατιώτες κατά μήκος των ανατολικών συνόρων της Αυστρίας με την Ουγγαρία και είπε ότι θα πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σε χριστιανούς και εβραίους πρόσφυγες αντί σε μουσουλμάνους.

«Δεν θέλουμε την ισλαμοποίηση της Ευρώπης. Δεν θέλουμε να χαθεί ο χριστιανικός-δυτικός πολιτισμός μας», είπε.