Μπ. Ομπάμα: Θετικός στο να διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα με τους Δημοκρατικούς ο Τζο Μπάιντεν

Τις «ευλογίες» του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα με τους Δημοκρατικούς έλαβε ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο των Δημοκρατικών που επικαλείται το αμερικανικό δίκτυο CNN. Μάλιστα το CNN, σημειώνει ότι ο «υπ’ αριθμόν 2» της αμερικανικής κυβέρνησης δεν έχει ανακοινώσει, προς το παρόν, ότι θα θέσει υποψηφιότητα. Οι φήμες ότι ο Τζο Μπάιντεν θα διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα με τους Δημοκρατικούς έχοντας απέναντί του την τέως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας φούντωσαν με αφορμή το χθεσινό γεύμα των δύο πολιτικών ανδρών στο Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος κατέστησε σαφές στον κ. Μπάιντεν ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά του και ότι δεν πρόκειται να τον συμβουλεύσει να μην διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα το 2016 για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο από το κόμμα των Δημοκρατικών.

Μέχρι στιγμής, πάντως, η εκπρόσωπος του γραφείου του κ. Μπάιντεν αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για το πολιτικό μέλλον του νυν αντιπροέδρου των ΗΠΑ. «Πηγές εικάζουν για κάτι που εμείς δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα», δήλωσε η κ. Κέντρα Μπάρκοφ στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι «το γεύμα στο Λευκό Οίκο ήταν μία ιδιωτική συνάντηση μεταξύ δύο ατόμων, του Προέδρου και του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ».

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN, οι δύο πολιτικοί άνδρες γευμάτισαν χτες στο Λευκό Οίκο συζητώντας για τις εξελίξεις στο Δημοκρατικό Κόμμα εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2016. Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, αν ο Τζο Μπάιντεν αποφασίσει να μπει στην κούρσα για το χρίσμα του προεδρικού υποψηφίου, θα φέρει σε περίεργη θέση τον Μπαράκ Ομπάμα αφού επικρατέστερη υποψήφια αυτή τη στιγμή είναι η πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον. Η πρώην «πρώτη κυρία» των ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες δέχεται έντονα πυρά από τους επικριτές της για την χρήση του προσωπικού της e-mail ενώ ήταν υπουργός. Σε περίπτωση που ο κ. Μπάιντεν ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα με τους Δημοκρατικούς, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν αναμένεται να λάβει επίσημα θέση υπέρ του κ. Μπάιντεν ή της κ. Χίλαρι.