Η ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε τέμενος της Σαουδικής Αραβίας

Η οργάνωση ISIS ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση ενός βομβιστή-καμικάζι η οποία στοίχισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 12 αστυνομικών, σε ένα τέμενος στο νότιο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με ανακοίνωσή της η οποία διανεμήθηκε μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Την επίθεση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, διέπραξε ένα μέλος της «επαρχίας αλ Χιτζάζ» της οργάνωσης, τον οποίο το ISIS κατονομάζει ως Αμπού Σινάν αλ Νάτζντι, ο οποίος πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μέσα στο αρχηγείο των ειδικών δυνάμεων στην Άμπχα.

Ο καμικάζι αυτός, ο οποίος κατάφερε να «διεισδύσει» στο αρχηγείο αυτό, «σκότωσε και τραυμάτισε δεκάδες» ανθρώπους, προσέθεσε το ΙΚ, το οποίο στην ανακοίνωσή του δεν διευκρινίζει ότι η επίθεση έγινε σε ένα τέμενος.

Οι τζιχαντιστές απειλούν τους «τυράννους της Αραβικής Χερσονήσου» και με άλλες επιθέσεις τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Το ISIS είχε αναλάβει επίσης την ευθύνη για τρεις προηγούμενες επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι τον Ιούλιο και τον Μάιο στη Σαουδική Αραβία. Η σουνιτική τζιχαντιστική οργάνωση έχει καταλάβει μεγάλα τμήματα της επικράτειας της Συρίας και του Ιράκ και έχει διαπράξει επιθέσεις σε πολλές ακόμη αραβικές χώρες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, 15 άνθρωποι -12 αστυνομικοί και τρεις «υπάλληλοι»- σκοτώθηκαν στην επίθεση, η οποία έγινε την ώρα της μεσημεριανής προσευχής στο τέμενος του αρχηγείου των ειδικών δυνάμεων στην Άμπχα, πρωτεύουσα της επαρχίας Ασίρ, κοντά στα σύνορα με την Υεμένη.