Η Μέρκελ πουλάει μερίδια των Deutsche Telekom-Deutsche Post

Του Ανδρέα Καψύλη
Τη μείωση των μεριδίων που κατέχει στην Deutsche Telekom και στην Deutsche Post μελετά η γερμανική κυβέρνηση, αναφέρει το πρακτορείο Reuters. Στόχος της κυβέρνησης από την πώληση συμμετοχών σε μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις είναι η εξεύρεση κεφαλαίων για την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων.
Η κυβέρνηση της Ανγκελα Μέρκελ δέχεται εξάλλου ισχυρές πιέσεις και από το εξωτερικό αλλά κυρίως από το εσωτερικό της χώρας προκειμένου να αυξήσει τις επενδύσεις της στις υποδομές της χώρας, ώστε και να αποκατασταθούν ατέλειες που έχουν συν τω χρόνω δημιουργηθεί στις υποδομές (λόγω έλλειψης ικανών κονδυλίων για συντήρησή τους) αλλά και να τονωθεί η αναπτυξιακή διαδικασία και κατά συνέπεια η οικονομία, που εμφανίζει σημάδια κάμψης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού πρακτορείου, η καγκελάριος Μέρκελ πρόκειται να εγκρίνει αύριο, Τετάρτη, τα σχέδια πώλησης κυβερνητικών μεριδίων στους δύο μεγάλους «εθνικούς πρωταθλητές» της Γερμανίας.
Το Reuters θεωρεί ότι η κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλιστών σκοπεύει να αναβιώσει τις προσπάθειες πώλησης μεριδίου των γερμανικών σιδηροδρόμων (Deutsche Bahn). Η Ανγκελα Μέρκελ είχε προωθήσει την ιδέα αυτή κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας της στη γερμανική Καγκελαρία, αναγκάστηκε όμως να αναβάλει τα σχέδιά της το 2008 λόγω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης που ξέσπασε.
Διαβάστε περισσότερα:http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=649696