The Trump Card

Ξεκινάμε σήμερα με κάτι που δεν συνδέεται με τις εξελίξεις στην Ελλάδα, αφενός επειδή έχει καταντήσει κάπως μονότονο να λέμε καθημερινά ότι οι ώρες είναι κρίσιμες, αφετέρου γιατί το νέο με το οποίο αποφασίσαμε να καταπιαστούμε μας έκανε να νιώσουμε κάπως καλύτερα για το πολιτικό προσωπικό της δικής μας χώρας. Ποιο είναι αυτό;

Μα φυσικά, η ανακοίνωση του Donald Trump ότι επιτέλους, μετά από αρκετό μπρος-πίσω όλα αυτά τα χρόνια και μπόλικο speculation από την πλευρά των μίντια, το πήρε απόφαση, θέτει υποψηφιότητα για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Μπορεί τώρα ο Donald Trump, ο δωδέκατος υποψήφιος του κόμματος των Ρεπουμπλικανών για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα στις ΗΠΑ να είναι ο πιο αντιπαθής υποψήφιος για την αμερικανική προεδρεία από το 1980 (συγκεκριμένα έχει το χαμηλότερο favorability από 106 υποψήφιους, ένα εντυπωσιακό -32%), αλλά κατάφερε παρά ταύτα να κλέψει λίγο από το thunder του νεότερου Bush που ανακοίνωσε κι αυτός την υποψηφιότητα του προχθές.

Αυτά παθαίνει κανείς όταν το παίζει άσχετος για τόσο καιρό ενώ όλοι ξέρουν ότι τρέχει για πρόεδρος. Όταν επιτέλους φτάνει η στιγμή να το ανακοινώσει θεωρείται μάλλον old news. Ο πολυεκατομμυριούχος Trump (net worth 4,1 δισ. δολάρια) υποσχέθηκε να αποδώσει ξανά στις ΗΠΑ το μεγαλείο τους, κατά την ομιλία ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του από τον Trump Tower του Μανχάταν, και υποσχέθηκε στο αλαλάζον ακροατήριό του:

I will be the greatest jobs president that God ever created”. Amen.