Συρία: Σύγκρουση με το Ισλαμικό Κράτος βλέπει η Αλ Κάιντα

Δεν φαίνεται στον ορίζοντα ο σύντομος τερματισμός της σύγκρουσης με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera ο ηγέτης του Μετώπου Αλ Νόσρα, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στην Συρία, Αμπού Μοχάμαντ αλ Γκολάνι.

«Δεν υπάρχει λύση. Ελπίζουμε να μετανοήσουν ενώπιον του Θεού και να λογικευτούν. Εάν όχι δεν απομένει τίποτε άλλο από το να συγκρουστούμε μαζί τους», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera και πρόσθεσε πως το Μέτωπο Αλ Νόσρα έχει στις δυνάμεις του 30% ξένους μαχητές περιλαμβανομένου και «ενός μικρού αριθμού» Αμερικανών.

Η συνέντευξη μεταδόθηκε σε δύό τμήματα. Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την μετάδοση το βράδυ της Τετάρτης του πρώτου μέρους της συνέντευξης του Γκολάνι, ο Σύρος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Μπασάρ αλ Τζααφάρι είχε δηλώσει πως η μετάδοση από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera του Κατάρ παραβιάζει αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και εντάσσεται σε μια προσπάθεια από την Ντόχα να εξωραϊστεί η εικόνα του συριακού βραχίονα της Αλ Κάιντα.