Ο ΟΗΕ καταδικάζει τους βομβαρδισμούς αμάχων στο Χαλέπι της Συρίας

Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για τη Συρία Στέφαν ντε Μιστούρα καταδίκασε χτες Κυριακή τις νέες φονικές επιδρομές της συριακής αεροπορίας στην επαρχία του Χαλεπίου, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή 71 αμάχων, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ο αεροπορικός βομβαρδισμός από συριακά ελικόπτερα εναντίον λαϊκής αγοράς στη συνοικία Αλ-Σάαρ στο Χαλέπι αξίζει την ισχυρότερη διεθνή κατακραυγή» δήλωσε σε γραπτή δήλωσή του. «Είναι εντελώς απαράδεκτο οι συριακές αεροπορικές δυνάμεις να επιτίθενται εναντίον του εδάφους τους αδιακρίτως, σκοτώνοντας τους Σύρους πολίτες. Η ρίψη βαρελιών γεμάτων με εκρηκτικά πρέπει να σταματήσει» πρόσθεσε.

Στο Λονδίνο, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ εξέφρασε «τον αποτροπιασμό του για αυτήν την τελευταία ωμή επίθεση που πραγματοποίησε το καθεστώς Άσαντ. Πρόκειται για ακόμη μία απόδειξη που προκαλεί σοκ για τις φρικτές και χωρίς διάκριση πρακτικές που χρησιμοποιεί το καθεστώς Άσαντ για να σκοτώνει και να τραυματίζει αθώους πολίτες, ανάμεσά τους παιδιά. Εμείς εξακολουθούμε να απευθύνουμε έκκληση για μια πολιτική μετάβαση, για ένα μέλλον στο οποίο ο Άσαντ δεν θα μετέχει».