Μικρή ομάδα των μοτοσυκλετιστών "Λύκοι της Νύχτας" πέρασε στη Γερμανία μέσω Αυστρίας

Στη γερμανική επικράτεια, από τα σύνορα με την Αυστρία πέρασε μια μικρή ομάδα, περίπου δέκα ατόμων, της ρωσικής εθνικιστικής ομάδας μοτοσυκλετιστών «Λύκοι της Νύχτας».  Η ομάδα ήθελε να πραγματοποιήσει «πανηγυρική πορεία» στην διαδρομή του σοβιετικού στρατού με τελικό προορισμό το Βερολίνο για την 70η επέτειο της λήξης του Β’ Παγκοσμίου, αλλά είχε βρει «τοίχο» στα σύνορα ανατολικοευρωπαϊκών χωρών, που την χαρακτηρίζουν πρόκληση.

Οι περίπου δέκα μοτοσυκλετιστές πέρασαν το βράδυ της Κυριακής στη Βαυαρία από τα σύνορα με την Αυστρία, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ενώ νωρίτερα μαζί με εκπρόσωπο της ρωσικής πρεσβείας στη Βιέννη, είχαν καταθέσει στεφάνι σε μνημείο στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Σκοπός τους, όπως ανέφεραν οι ίδιοι, είναι αρχικά να καταθέσουν μνημείο στο Άουσβιτς (έξω από το βαυαρικό Μόναχο) και να έχουν φτάσει στο Βερολίνο στις 9 Μαΐου, την ημέρα που η Ρωσία γιορτάζει τη νίκη επί της χιτλερικής Γερμανίας. Oι πολωνικές αρχές είχαν αρνηθεί την είσοδο στους μοτοσυκλετιστές. Στο ενδιάμεσο, τρεις Ρώσοι, μέλη της ομάδας, ταξίδεψαν ξεχωριστά με αεροπλάνο στο Βερολίνο, αλλά ούτε και σε εκείνους δεν επιτράπηκε η είσοδος.

Οι «Λύκοι της Νύχτας» έχουν έντονα εθνικιστική παρουσία και χαίρουν της προτίμησης του Κρεμλίνου -ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που έχει κάνει βόλτα μαζί τους, τους έχει δεχθεί στο προεδρικό μέγαρο ενώ το ρωσικό Yπουργείο Εξωτερικών έχει διαμαρτυρηθεί για την άρνηση εισόδου από Πολωνία και Γερμανία. Το κλαμπ μοτοσυκλετιστών έχει ενισχύσει ενεργά το κίνημα «αντι-μαϊντάν» στην Ουκρανία και είχε δώσει το παρών και στη Σεβαστούπολη της προσαρτηθείσας Κριμαίας για τελετές της ένωσης με τη Ρωσία. Μέλη του παρέμειναν για να ενισχύσουν τους φιλορώσους ενόπλους στην Ουκρανία.

bikers 2

bikers 3

bikers