Εγκαταλείφθηκε πλοίο λόγω πυρκαγιάς στην Ισπανία με 156 επιβαίνοντες

Ένα φέρι που εκτελούσε δρομολόγιο από την Πάλμα δε Μαγιόρκα στη Βαλένθια, στην ανατολική Ισπανία, πήρε φωτιά, με αποτέλεσμα οι 156 άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό να αναγκαστούν να το εγκαταλείψουν, όπως ανακοίνωσε χτες ο φορέας διαχείρισης του λιμένα των Βαλεαρίδων και η εταιρεία στην οποία ανήκει το πορθμείο.

Το φέρι Sorrento “έπιασε φωτιά και όλοι οι επιβαίνοντες απομακρύνθηκαν από αυτό”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της υπηρεσίας ενημέρωσης της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το πλοίο, της Trasmediterranea.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ, η πυρκαγιά δεν είχε τεθεί υπό έλεγχο και το πλοίο υπήρχε όλο και μεγαλύτερος κίνδυνος να βυθιστεί. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση της μόλυνσης που μπορεί να προκαλέσει η διαρροή καυσίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε η εταιρεία, οι επιβάτες προέρχονταν από τουλάχιστον 12 χώρες: την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Κίνα, την Κολομβία, τον Ισημερινό, τη Σενεγάλη, την Αργεντινή, την Αλβανία, την Αυστραλία, τη Βουλγαρία και την Αλγερία.

Επιβάτες και μέλη του πληρώματος “εγκατέλειψαν το σκάφος με σωστικές λέμβους”, ανέφερε το ισπανικό Λιμενικό Σώμα, καθώς είχε γίνει σαφές ότι η φωτιά δεν ήταν δυνατό να αντιμετωπιστεί με τα διαθέσιμα μέσα του πλοίου.

Έξι μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε άλλο πλοίο. Σε τέσσερις χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, διότι είχαν εισπνεύσει καπνό.