Διαψεύδει η Βρετανία ότι εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα

Διαψεύδει το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας δημοσίευμα της Daily Telegraph, σύμφωνα με το οποίο το Φόρεϊν Όφις εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία, με την οποία καλεί τους τουρίστες που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα να πάρουν μαζί τους μετρητά σε περίπτωση που η οικονομική κρίση οδηγήσει σε μη λειτουργία των ΑΤΜ.

Επικαλούμενη το αρμόδιο γραφείο Τουρισμού στο Λονδίνο, η εφημερίδα ανέφερε ότι οι επισκέπτες κλήθηκαν να μην στηρίζονται αποκλειστικά στις πιστωτικές κάρτες και τα ATM. Σύμφωνα με το Φόρεϊν Όφις, λέει η Telegraph, οι επισκέπτες κλήθηκαν να πάρουν μαζί τους «αρκετά χρήματα, ώστε να καλύψουν έκτακτες ανάγκες και μη αναμενόμενες καθυστερήσεις». Μάλιστα, η εφημερίδα ανέφερε ότι οι βρετανοί πολίτες καλούνται να πάρουν ευρώ για τρεις ημέρες.

Πάντως, από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις οδηγίες που δίνει το υπουργείο σε όσους Βρετανούς θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. «Η τελευταία αναθεώρηση που κάναμε ήταν το Δεκέμβριο του 2012 και αυτή εξακολουθεί να ισχύει ακόμη και σήμερα», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του βρετανικού ΥΠΕΞ.

Ο εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις επισήμανε μάλιστα πως η επίμαχη φράση ότι «οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν αρκετά χρήματα για να καλύψουν επείγουσες ανάγκες και απρόβλεπτες καθυστερήσεις», που τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα, αποτελεί πάγια συμβουλή του βρετανικού ΥΠΕΞ σε όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό «καθώς είναι φρόνιμο οι ταξιδιώτες να έχουν εναλλακτικές μορφές πληρωμής», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.