Μέσα στην εβδομάδα η συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του Κύπριου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη με τον νέο Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Όπως δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο κ. Αναστασιάδης ενδεχομένως να έχει και σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ακιντζί για να διευθετηθεί η ημερομηνία της συνάντησης.

Ανέφερε επίσης ότι δεν θα υπάρξει συγκεκριμένη ατζέντα αλλά θα γίνει γενικότερη συζήτηση για το πώς θα αρχίσει ο διάλογος και η πρόθεση για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Αναφερόμενος στο θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η μόνη πρόταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι είναι αυτή του Προέδρου Αναστασιάδη, για επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της και παραχώρηση διευκολύνσεων στους Τουρκοκύπριους για εμπόριο με την Ε.Ε. μέσω του λιμανιού της πόλης.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά μέτρα που υποβαθμίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία ή οδηγούν σε αναβάθμιση του ψευδοκράτους ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να ανακοινώσει μονομερώς ορισμένα μέτρα μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον κ. Ακιντζί, ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος των μέτρων είναι η ενίσχυση της προσπάθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη.